Jiff VSharp/Shear Sharpener (3/12) - brúsič nožov a nožníc

  • Jiff VSharp/Shear Sharpener (3/12) - brúsič nožov a nožníc
  • 50731_1
  • 50731_2
  • 50731_3
14 s DPH / ks 11,67 € bez DPH / ks
Na sklade
Brúsič určený na brúsenie hladkých čepelí nožov a brúsenie nožníc vhodný pre domáce aj profesionálne použitie.
Výrobca:
Obj. čislo:
SM-50185
EAN:
027925501856

Jiff VSharp/Shear Sharpener (3/12) - brúsič nožov a nožníc

karbidový: hrubé brúsenie
keramický: jemné brúsenie - 1500
keramické tyče: brúsenie nožov a nožníc

Brúsenie noža: Hrubé brúsenie – karbid – použite na vytvorenie, prípadne obnovenie správneho uhla ostria noža. Vždy položte nôž na pevný a plochý povrch ostrím hore a brúsičom pohybujte od rúčky k špičke čepele podľa obr. 1 a 2. Zatupené karbidové plátky hrubého brúsenia je možné vymeniť za nové podľa obr. 3. Jemné brúsenie – keramika – dokončí nabrúsenie ostria pred rezaním. Vždy položte brúsič na pevný a plochý povrch. Čepeľ noža vložte ostrím do V štrbiny a jemne skloňte špičku čepele nadol. Ťahajte ostrie noža cez štrbinu od rúčky k špičke čepele, kým nedosiahnete nabrúsenie na požadovaný uhol. Počas brúsenia znižujte tlak na čepeľ podľa obr. 4 a 5.
Brúsenie nožníc: Uchopte brúsič karbidom hore správne otočený podľa obr. 6 na brúsenie nožníc pre praváka a karbidom hore opačne otočený na brúsenie nožníc pre ľaváka. Vložte nožnice obomi čepeľami do brúsiča na špičke ostria, vyviňte tlak na nožnice ako pri strihaní a zatlačte čepele do vnútra brúsiča podľa obr.7. Opakujte min. 5 krát u nožníc na bežné domáce použite a 10 krát u nožníc na profesionálne použitie.
Ošetrovanie: Po použití brúsič očistite, handričkou, alebo jemnou kefkou, nikdy nie vodou. Skladujte na suchom mieste.

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.