- Úvod
- >>
- Všetko
- >>
- brúsky na nože a nástroje
- >>
- Fillet Knife & Hook Sharpener (6/24)- 2-krokový brúsič nožov s brúsičom háčikov
Fillet Knife & Hook Sharpener (6/24)- 2-krokový brúsič nožov s brúsičom háčikov
Fillet Knife & Hook Sharpener (6/24)- 2-krokový brúsič nožov s brúsičom háčikov
-karbid: hrubé brúsenie
- keramika: jemné brúsenie
-oxid hlinitý s drážkami: brúsenie rybárskych háčikov
Brúsenie noža: Vždy položte brúsič na pevný a plochý povrch. Brúsič držte za pogumovanú časť prstami za chráničom. Hrubé brúsenie – karbid – rýchlo naostrí tupú čepeľ. Jemné brúsenie – keramika – dokončí nabrúsenie ostria pred rezaním. Čepeľ noža vložte ostrím do V štrbiny podľa obr. 1 a jemne skloňte špičku čepele nadol. Ťahajte ostrie noža cez štrbinu podľa obr. 2 od rúčky k špičke čepele, kým nedosiahnete nabrúsenie na požadovaný uhol. Počas brúsenia znižujte tlak na čepeľ.
Brúsenie rybárskeho háčika: Brúsič uchopte za pogumovanú časť, vyberte vhodnú drážku podľa veľkosti háčika a hrotom háčika pohybujte v oboch smeroch po drážke podľa obr. 3.
Údržba: Po použití brúsič očistite, handričkou, alebo jemnou kefkou, nikdy nie vodou. Skladujte na suchom mieste.
- keramika: jemné brúsenie
-oxid hlinitý s drážkami: brúsenie rybárskych háčikov
Brúsenie noža: Vždy položte brúsič na pevný a plochý povrch. Brúsič držte za pogumovanú časť prstami za chráničom. Hrubé brúsenie – karbid – rýchlo naostrí tupú čepeľ. Jemné brúsenie – keramika – dokončí nabrúsenie ostria pred rezaním. Čepeľ noža vložte ostrím do V štrbiny podľa obr. 1 a jemne skloňte špičku čepele nadol. Ťahajte ostrie noža cez štrbinu podľa obr. 2 od rúčky k špičke čepele, kým nedosiahnete nabrúsenie na požadovaný uhol. Počas brúsenia znižujte tlak na čepeľ.
Brúsenie rybárskeho háčika: Brúsič uchopte za pogumovanú časť, vyberte vhodnú drážku podľa veľkosti háčika a hrotom háčika pohybujte v oboch smeroch po drážke podľa obr. 3.
Údržba: Po použití brúsič očistite, handričkou, alebo jemnou kefkou, nikdy nie vodou. Skladujte na suchom mieste.